Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kita tidak mampu melihat Allah dengan mata kasar kita tapi lihatlah Allah dengan mata hati kita. Allah 'hadir' dalam setiap hati dan jiwa hamba-hamba yang mengharapkan keredhaanNya. Allah bersama di setiap langkah, di setiap nafas hamba-hamba yang mengharapkan cinta dariNya. Maka 'bawalah' Allah dalam setiap urusan kita.

Hari berbahagia Kawan-kawan

Assalamualaikum...

Sabtu lepas aku ke Melaka, ada walimah kawan. Maisarah Jaafar selamat dinikahkan pada jumaat malam lepas, 24 May 2013 dengan Kapten Izni. Izni dengan Mai ni kawan sebatch aku dulu kat Mozac. so memang wajib pergi la kan...When the puppy's love become true love. 



Alhamdulillah selamat bergelar suami isteri setelah hampir 8 tahun berkawan. -Mai  Dan Ted
Aku gerak dari shah alam awal2 pagi sabtu tu kira-kira dalam pukul 7 lebih. Lepas isi minyak untuk encik Bi, dan topup touch n go kat stesen Petron area rumah, kira-kira 7.30 aku terus gerak ke Kg Baru nak pick up best fren dunia akhirat aku ni, Cimon. Puan Cimon ni stay kat Kg Baru dan bekerja as jururawat kat HKL. Disebabkan Cimon baru habis shift pukul 7 pagi tu, so aku gagahkan diri juga untuk jemput dia walaupun aku sangat takut nak masuk KL (sebab tak pernah langsung masuk KL dan tak tau jalan.). Alhamdulillah...Allah permudahkan perjalanan aku, dengan direction yang diberi aku selamat tiba depan rumah dia pukul 8.15 pagi (walaupun ada sesat sikit).. Hehe..dia pun terkejut aku dapat sampai cepat cenggitu. Alhamdulillah..^_^  
(p/s: Kalau nak masuk KL, kena pagi2 untuk elak jem. Cimon kata, orang KL xbangun lagi. hehe)

Dan selepas tu kitorang terus gerak ke Ayer Keroh. Sampai kat rumah pengantin kira-kira pukul 10.30 pagi. Tu pun sebab hujan, jalan licin. kereta semua gerak perlahan. Nak dekat2 tol Ayer Keroh ada accident, dalam 7-8 buah kereta terlibat. Tapi tak la heavy sangat, just kemek2 je belakang sume kereta. ni mesti kes bawak laju lepas tu brek tak makan. Nauzubillah. 

Kitorang ingatkan, dah ramai orang kat rumah pengantin, tapi harammm....kerusi meja pun berlipat lagi. makanan pun xde lagi. Lepas tu dengan si Mai pun tak bersiap lagi. comot lagi. kiranya kitorang lagi cantik dari pengantin la time tu. hehehe..so kitorang decide nak jumpa kawan-kawan kat guest house tepi taman tu. (tak dapat nak tolong apa2, sebab diorang pakai catering. so xde rewang potong bawang.hehe)

Dah jumpa kawan2, peluk cium bagai, kitorang gerak ke restoran mamak kat masjid Al-Azim, Illy belanja roti canai. Lapar gila kot, xmakan apa2. hehe Alhamdulillah..Thanx illy. ^_^

Then, kitorang gerak g rumah pengantin. Kena pergi awal sebab ada sword barrel. (Pengantin berarak lalu bawah pedang) Mesti mau tengok, sebab tak pernah tengok even ayahku seorang askar. hehe. Kapten Izni ni bekerja sebagai airforce tu yang ada sword barrel. kagum sebentar.

Abam-abam askar segak bergaya

Kapten and his wife.

Sword barrel


Memang happening giler bila dah berjumpa dengan semua kawan2 sekolah. Lama kot tak jumpa diorang, almost 8 years ok. Bising gila group budak Mozac, gelak ketawa, tanya khabar, tukar-tukar cerita, tak kurang juga tanya bila nak kahwen. hehe... Sayang gila kat korang. tak sabar nak tunggu next wedding, sebab nak jumpa korang lagi. hehe..





Perangai keanak-anakan masing bila jumpa geng lama. itulah Mozac. 

Putera Mozac

Puteri Mozac
Dengan Puan Cimon

Us

Selamat Pengantin baru buat korang. Semoga berbahagia dunia dan akhirat. Selamat bercinta hingga ke syurga. ^_^
Lepas rumah Mai kitorang gerak ke rumah Ayu pulak, Ayu bertunang pada hari yang sama. Mak Ayu ni cikgu Math kitorang, so memang lama la kitorang stay kat rumah ayu. dari Zuhur ke Asar. Macam-macam Ayu hidang kat kitorang. Kenyang sangat dah. Macam-macam gak kitorang bercerita. Gelak ketawa tak ingat dunia.






Chocolate Indulgence kat rumah Ayu.

Tahniah Ayu....Cepat2 nikah yer. nanti bagitau awal2 tarikhnya. kitorang pasti akan datang. InsyaAllah..




Leave A Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...